De thuisbatterij als jouw financiële en duurzame redder in nood bij piekbelasting!

Het is maar goed dat de zomerse dagen nog even op zich laten wachten, want waar moeten we alle opgewekte zonne-energie laten? Je kunt het niet in een Tupperware bakje stoppen zoals je dat doet met de restjes nasi of bami. Net als de netbeheerders houd jij daarom je hart vast als je ziet dat de weersvoorspellingen gunstig zijn. Strakblauwe luchten en hogere temperaturen betekenen maar één ding: piekbelasting! 

Zonnepanelen verdienen, maar niet als de omvormer uitvalt

Terwijl Nederland met vlag en wimpel een medaille binnensleept voor het aantal geïnstalleerde zonnepanelen én onze planning skills, kunnen we ‘m net zo hard weer inleveren nadat we kijken naar de manier waarop we nu dealen met alle opgewekte zonne-energie. Steeds vaker valt de omvormer uit, omdat de maximale capaciteit is bereikt en er dus geen stroom (meer) kan worden teruggeleverd aan het net. 

Ondanks dat dit goed is voor de veiligheid, is het minder goed voor de portemonnee. Zoals je weet, nemen we in Nederland het ‘voor wat, hoort wat’ principe uiterst serieus. Dus als je niks (terug)geeft, krijg je ook niets. Nou, lekker dan. Daarvoor had je jouw fantastische dakpannen niet laten bedekken met platen. Jij wilde er wat aan verdienen… 

Zonnepanelen verdienen, maar niet zonder thuisbatterij 

Geen zorgen, je kunt nog steeds geld verdienen met zonnepanelen. Simpelweg door uitval van de omvormer te voorkomen. Maar de grote vraag is: hoe doe je dat? Hoewel het verleidelijk is om een klacht in te dienen bij de netbeheerders en de overheid, weten wij allebei dat jij je energie beter kunt besteden. Letterlijk en figuurlijk. Je weet inmiddels hoe lang het duurt voordat je je geld van de Belastingdienst terugkrijgt. Denk daarom eens na over de installatie van een thuisbatterij. Met een thuisbatterij kun je de in eerste instantie “overbodige” opgewekte energie “bewaren” tot het moment dat je het nodig hebt. Het is namelijk ook zowat om je zonnepanelen te laten (her)plaatsen op het oosten of westen, zodat ze tijdens de “populaire piekuren” geen zonlicht vangen. Nee, dat is hetzelfde als jezelf wegcijferen. En dat werkt op den duur ook niet. Een thuisbatterij is daarentegen een veel beter alternatief! 

Maak kennis met een thuisbatterij: jouw redder in nood!

Een thuisbatterij is jouw redder in nood. Oké, zonder overleef je het ook wel, maar hoe fijn zou het zijn als overtollige zonne-energie niet verloren gaat? De kans is aannemelijk dat je ‘s ochtends en ‘s avonds meer stroom verbruikt. Vooral als je overdag werkt en ‘s avonds graag op de bank ploft met Netflix. Of uitgebreid in de keuken staat om een heerlijke avondmaaltijd op tafel neer te zetten, om tussendoor nog even een wasje te draaien. Dan is het toch ideaal als je dit kunt doen met de energie die je overdag hebt opgewekt? Daarmee bespaar je ook weer een hoop op de energierekening! Een win-win dus. Zowel voor jou als de netbeheerders die weer opgelucht adem kunnen halen, omdat toch weer één huishouden minder stroom teruglevert aan het net. 

Wil jij het beste uit je zonnepanelen en portemonnee halen? Denk eens na over de aanschaf van een thuisbatterij! Neem eens contact met ons op en ontdek de mogelijkheden! 

Pin It on Pinterest

Share This